Inici del Contingut

Objectius i competències

Màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària (MGIIA)
 
Competències específiques
  1. Coneixement dels sistemes de qualitat.

  2. Capacitat de controlar i optimitzar els processos i productes.

  3. Capacitat d'avaluar, controlar i gestionar la qualitat alimentària.

  4. Capacitat d'implementar sistemes de qualitat.

  5. Coneixement de la normalització i legislació alimentària.

  6. Coneixement dels aspectes referents a la higiene de personal, productes i processos.

  7. Capacitat d'analitzar i avaluar els riscs alimentaris.

  8. Capacitat de gestionar la seguretat alimentària.

  9. Capacitat de resoldre problemes.

  10. Coneixement del funcionament, gestió i control de la comercialització i el màrqueting.

  11. Coneixement del funcionament, gestió i control de l’organització d’empreses.

Dins del camp específic de les fruites i hortalisses, olis vegetals i productes carnis: 
  1. Capacitat de fabricar i conservar aliments.

  2. Capacitat de planificar i elaborar estudis tècnics.

  3. Capacitat de planificar i elaborar treballs d’R+D.

  4. Capacitat de desenvolupar nous processos i productes.

  5. Capacitat d'aplicar els coneixements adquirits, en cas de realitzar pràctiques externes.

Competències transversals
  1. Motivació per la qualitat.

  2. Capacitat d’organització i planificació de tota la documentació i activitats generades dels sistemes de qualitat.

  3. Treball en equip entre el personal involucrat en la producció en la indústria alimentària: producció, qualitat, vendes...

  4. Gestió del temps.

  5. Expressió oral i escrita.

  6. Compromís ètic.

  7. Capacitat de gestió de la informació.

  8. Creativitat aplicada a la innovació de productes i processos.

  9. Iniciativa i esperit emprenedor.

  10. En particular, en cas de realitzar pràctiques externes, s’adquiriran competències com ara l’adaptació a les situacions canviants en la indústria, el raonament crític i la presa de decisions.

Sortides professionals

Els titulats que acaben el màster ocupen diferents llocs a les indústries alimentàries i altres indústries afins. Una bona part ocupen llocs com a gestors de la qualitat i la seguretat alimentària, desenvolupant i implementant els programes de gestió i gestionant les certificacions, etc; altres dirigeixen projectes d’innovació de productes i processos als departaments d’I+D de les empreses, altres ocupen llocs lligats a la producció i la seva gestió, temes de logística, processos tecnològics, abastiments…i alguns d’ells fan anar el màster com a pont per a iniciar els seus estudis de doctorat en l’àmbit alimentari.